Wednesday, July 25, 2007

Τα του καύσωνα

Ή αλλιώς πώς επηρρεάζει τη ζωή μας το σαρανταπεντάρι υπό σκιάν!
Πρωινό ξύπνημα: Όχι δεν το χω! Καθόλου όμως, μην τα ξαναλέω! Αυτές τις μέρες όμως όχι απλά ξυπνάω με το πρώτο (από τα τριάντα στο σύνολο!) χτύπημα αλλά και πετάγομαι (κυριολεκτώ!) κατά τις έξι (έξι και οχτώ για την ακρίβεια- spooky!!) κάθιδρη και νομίζοντας (λόγω ζέστης) ότι είναι τουλάχιστον 10:00, ότι έχω χάσει το λεωφορείο/τη δουλειά μου/τ'αυγά και τα πασχάλια εν ολίγοις! Ματιά στο ρολόι, σιχτίρισμα πρωινιάτικο, αλλαγή πλευρού, επανάληψη του σκηνικού μετά από μία ώρα!
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Με το freddo στο χέρι να έχει ήδη ζεσταθεί, το mp3 στ'αυτιά ("Θέλω επειγόντως διακοπέεεες... σαλαλαλα) και το γυαλί ηλίου από τις εφτάμιση, παρακαλάω στη στάση να περάσει τρόλει με κλιματισμό/χωρίς πολύ κόσμο/με κόσμο που έχει ανακαλύψει το Rexona τουλάχιστον! (Κάνε Παναγιά να γίνει το θαύμα!) Ναι, καλά! Το φανταστικό τρόλει θα αργήσει, δε θα έχει ούτε κλιματισμό, ούτε τα παράθυρα θα ανοίγουν, ο κόσμος θα γκρινιάζει κι εγώ θα καταλήξω να πάρω ταξί!
Ταξιτζής μπαϊλντισμένος από ζέστη που τα 'χει βάλει με μάνα ("...κι αδερφή κι αγάπη εσύυυυ....σαλαλα!)/γυναίκα/παιδιά/κοινωνία άδικη: "Ζέστη ε??" (Άντε καλέε! Αλήθεια?? Ούτε που το πρόσεξα!) "Πού πας κούκλα πρωί πρωί?" (Είπα να βγω βόλτα στην Πατησίων να τεστάρω το νευρικό μου σύστημα!) "Την κάψαμε την Ελλάδα πάλι..." (Όχι άλλη επικαιρότητα, σας παρακαλώ!!!) "Αλλά εγώ θα σου πω ποιος τις βάζει τις φωτιές... Η κυβέρνηση/αντιπολίτευση/οι οικοπεδοφάγοι/η πεθερά μου μπλα μπλα μπλα" (Εδώ καλά είμαστε, θα περπατήσω λίγο, δεν πειράζει!!!!)
Μηχανήματα του διαβόλου: Το ρεύμα κάνει διακοπές (κι αυτό γαμώτο.....), οι ανεμιστήρες γυρίζουν ανάποδα (spoookyyy!), τα κλιματιστικά βγάζουν ζεστό αέρα (Κι εσύ πάρει Φουτζίτσου!!), τα ραδιόφωνα πιάνουν σταθμούς από Ντουμπάι, τα φαξ στέλνουν ερωτικές επιστολές στους πελάτες, (Αγαπημένε μου Δήμε Ζωγράφου...), οι υπολογιστές βαράνε διάλυση (Πού πήγαν τα έγγραφά μου?????), τα τηλέφωνα καταρρέουν (Είστε σε γραμμή προτεραιότητας, προτεραιότητας, προτεραιότ.......), τα αυτοκίνητα μένουν εν μέσω Εθνικής Οδού (Εντάξει, εδώ φταίγαν τα λάδια! ;) )...
Και με όλα αυτά καταλήγεις να έχεις....
Νεύρα: Πάσης φύσεως, από όλους και για όλα! Νεύρα το αφεντικό (Θέλω την αναφορά της αυτοψίας ΑΠΟΨΕ!!!!ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!!!), νεύρα οι πελάτες, νεύρα ο περιπτεράς (Θες και τσιγάρα ώρα που είναι????), νεύρα εσύ (Εντάξει, το παραδέχομαι...), ο καλός σου/η καλή σου, νεύρα οι γονείς σου (Τι ώρα είναι αυτή που γύρισες?????)/οι φίλοι σου (Εσύ φταις που δε θα πάρεις άδεια να πάμε μαζί διακοπές!!!!!!)! Μισή κουβέντα παραπάνω (και παρακάτω ενίοτε!) και όλοι ετοιμοπόλεμοι για παρεξήγηση/τσακωμό/"στης Αννούλας την ποδιά σφάζονται παληκάρια" το λένε στο χωριό μου! Τηλέφωνα κλείνουν κατάμουτρα, πόρτες χτυπάνε με πάταγο, μισόλογα καταπίνονται (ή και δεν καταπίνονται καμιά φορά!)! Για ποιο λόγο? Κανείς μας δεν ξέρει πραγματικά νομίζω... (Νομίζω?)
Το συγκεκριμένο ποστ γράφτηκε σήμερα, την ενδεκάτη (στο περίπου, γιατί και το ρολόι στα τελευταία του είναι!) βραδυνή, μετά από τρίωρη υπερωρία (Ναι, πήγα στη δουλειά και το απόγευμα...), κατόπιν προβληματισμού, εκ των υστέρων συνειδητοποίησης ότι είμαι λίγο ευέξαπτη τελευταίως (Ό,τι να 'ναι είμαι, αλλά πώς το λένε κομψά τώρα αυτό?) και ως προσπάθεια διασκέδασης όλων των παραπάνω μέχρι να δροσίσει!(Όλα αυτά??)
"...Now your grip is too strong!!! You can't catch love with a net or a gun!!! Gotta keep faith that your path will change. Gotta keep faith that your luck will change. Tomorrow...."

Monday, July 16, 2007

What were you thinking?

Μόλις γύρισα απ'τη δουλειά... (Ναι, έπιασα δουλειά, θυμίστε μου να σας πω λεπτομέρειες!)
Καθώς τα πνεύματα στον εργασιακό χώρο είναι λίγο τεταμένα τις τελευταίες μέρες (Νεεεύρα το αφεντικό, α πα πα!!!) δε μπορώ να πω ότι την ώρα του γυρισμού ήμουν και στην καλύτερη διάθεση! (Μου 'χε πέσει και ολίγον τι η πίεση ομολογώ!)
Μέσα στο τρόλει με το νουμεράκι 14, κατεβαίνοντας την Πατησίων, με το mp3 στη διαπασών ("Can you read my miiiind??"), βλέπω ξαφνικά το πρόσωπό μου στο παράθυρο! (Φτου σου κοπελάρα μου!) Λες κι ετοιμαζόμουν για φονικό! (Ντου από παντού σου λέει!) Μια ζοχάδα άλλο πράγμα... (Σας τα λέω επιστημονικά γιατί είναι η μόνη γλώσσα στην οποία μπορώ να εκφραστώ!)
Στιγμιαίο σοκ: "Συγκεντρώσου κοπελιά, τι μούτρα είν'αυτά?? Για σφάξιμο πας μανίτσα μου??"
Ανασκουμπώνομαι, κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά (Ok, δε μας είδε κανείς!), αλλάζω τραγουδάκι ("Get up and dance, I'm in the mood for love...Revelation's dayyyyyy!!!") και παίρνω βαθιά ανάσα! Ο αέρας του κλιματιστικού σε μίξη με τα καυσαέρια (Χάλια η ατμόσφαιρα, χάλια!Γκουχ!) μάλλον το έκανε το θαύμα του!!! ("Let's enjoy the feel...We 're aliiiiveeeee!!Take a breathe!!!We 're aliiiiiiiveeeee!)
Άι σιχτίρ, που θα κυκλοφορώ μουτρωμένη λες και πέσαν τα καράβια μου έξω! Ποιος? Εγώ που δε μπορώ με τίποτα τους μουρτζούφληδες ανθρώπους!!! Α πα πα!!! (Έλα, πολλά λες!)
Φτάνοντας Κολιάτσου, κατεβαίνω να πάρω ένα χυμούλι μη μας βρει καμιά λιποθυμία μέσα στο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς και λαχταρήσουμε κόσμο! (Η πίεση που λέγαμε!)
Από τα ακουστικά που χοροπηδάνε στα αυτιά μου (Στο 30 το volume, ακόμα κουδουνίζω!) ξεχύνεται μια εικόνα: "Bouncing off the top of this cloud...."
Δε βαριέσαι, το υπόλοιπο της διαδρομής θα το κάνω περπατώντας! (15 βήματα ισοδυναμούν σε μία θερμιδούλα!)
"We could be bouncing off the top of this clouououd...."
Καθώς ο χυμούλης έχει ανεβάσει την πίεση σε ανεκτά για την εποχή επίπεδα (Στο 10 η μεγάλη, στο 8 η μικρή - ελπίζω!) συγκρατούμαι με το ζόρι για να μην αρχίσω να τραγουδάω! (Γιατί δεν είναι ώρα τώρα να φάμε καμιά ντομάτα στα καλά καθούμενα!)
"Make this easyyyy.... It's not as heavy as it seems!!!"
Ουπς, φανάρι! (Μη μας φάνε και λάχανο στο άνθος της ηλικίας μας!) Στο replay η Tori! Πάμε πάλι: "It's not as heavy as it seeeeeems...."
Ok, τώρα έχω το ύφος του χαζοχαρούμενου που άνευ λόγου και αιτίας είναι μέσα στην τρελή χαρά! (Τι πίνεις και δε μας δίνεις???)
Δεν πειράζει, το προτιμώ! Eντάξει, μπήκα σπίτι, τα όποια προβλήματα/σκέψεις/θέματα προς επίλυση είναι ακόμα εδώ, αλλά τουλάχιστον εγώ τώρα αναγνωρίζω το προσωπό μου στον καθρέφτη!
ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ????????
"Bouncing off of clouds
we were!!!
Is there a lone lost-and-found?
Make it easy!
Make this easy!
It's not as heavy as it seems!!!
Wrapped in metal,
wrapped in ivy!
Painted in mint ice cream!!
We could be bouncing off the top of this cloud!
(I've put on my silver)
Bouncing off the top of this cloud!
Failure to respond worked,
I talked but did you listen?
Bouncing off the top of this cloud
(I've put on my silver)
Ooh but would you say has it come to this?
(I've put on my silver)
Bouncing off the top of this cloud
Well you can stare all day at the sky,
but that won't bring him back!
That won't bring him back!
You say you're waiting on fate,
but I think we decide...
I think we decide,
where we take our lives!
Make it easy
Easy
Easy
We could make this easy!
Easy love!
Easy!
We could make this easy!
Make this easy!
It's not as heavy as it seems!
Make this easy!
Make this easy!
It's not as heavy as it seems!
Wrapped in metal,
wrapped in ivy!
Big umbrellas smiling!
We could be bouncing off the top of this cloud!
(I've put on my silver)
Ooh but would you say has it come to this?
(I've put on my silver)
Bouncing off the top of this cloud!
(I've put on my silver)
Ooh but would you say has it come to this?
(I've put on my silver)
Bouncing off of clouds
we were...!"